Klinikens 4ben

Vi arbetar för att öka hundens välbefinnande genom
rehabilitering och förebyggande friskvård

Laser terapiDet gör vi genom att vara väl utbildade och ha god praktisk erfarenhet. Att försöka finna bakomliggande orsaker till eventuella aktionsproblem och se grundproblemet, och hålla oss uppdaterade beträffande nya forskningsrön och behandlingsmetoder.

Det gemensamma för våra terapeuter är att de är utbildade på UPH, Utbildningscentrum för Häst Hund och Humanvård till Cert. hundfysioterapuet, Cert Canineopat (vilket innebär att man fullgjort praktik hos veterinär) och Dipl. Hundmassör. UPHs utbildningar är KU godkända av Jordbruksverket vilket innebär att skolan och utbildningarna står under statlig tillsyn. I övrigt finns skiftande utbildningar och erfarenheter från humanmedicin och som mångåriga hundägare.


4bens Rehab inriktar sig särskilt på vår 4benta vän hunden, men kan även arbeta med katt. Som namnet också syftar på har kliniken 4 ben att står på:

– djupverkande Massageteknik där vi arbetar med musklerna specifikt (ej att förväxla med taktil massage eller avslappningsmassage) Se mer >>>
– direktverkande på muskler och cellnivå. Ny laserteknik stimulerar läkning, ger smärtlindring och förkortar behandlingstiden. Vi använder det senaste inom MLS laserterapi. Se mer >>>
– få råd och rörelseprogram för att förebygga och stärka musklerna och därmed undvika att ev. problem kvarstår. Hos oss finns också dipl. cirkelträningsledare och PT för hund Se mer >>>
– en del hundar har tendens till övervikt, andra verkar helst inte vilja äta alls. Här får du råd och stöd, enskilt eller i grupp. Till vår hjälp har vi också en TREADMILL/ löpband, SMARTWALKER vattenlöpband och en VIBBRATIONSBÄNK vilket ger en välbalanserad träning och aktivering för hund och vibben även för katt. Se mer >>>

Vi är också återförsäljare av TRIKEMS kosttillskott t.ex. Hyaluron 365, och FÖRSVINN från Skogsapoteket mot fästingar och älgflugor m.fl., ReDogs produkter för Träning och Rehabilitering som benmanschetter, hasledskydd, klövjeväskor etc. samt kosttillskott.

K9Designs produktlinje med 100% återvinningsbara aktivitetsleksaker som flyter och tål diskmaskin, och Gymbollar m.m. se BUTIK

Hör gärna av dig för information och tidsbokning, så får vi tala om vad vi kan göra för att just DIN hund skall få ett ökat välbefinnande.

Telefon 0767761101

Välkommen!

Kortbetalningar via Izettle , som VISA och Master Card Vid ev. direktreglering med försäkringsbolag betalas direktregleringskostnad om 200:- direkt till oss. Gå gärna in och Gilla oss på www.facebook.com/4bensRehab

Din hund skall vara väl rastad och absolut helst torr i pälsen vid besöket.

Ge bort ett PRESENTKORT som gäller för det belopp du väljer, minimum 100:-

Första gången din hund besöker oss så var beredd på att det kan ta tid, ( och därefter vid behov ) från 1 timma till 2-2,5 timmar beroende på din hunds vana att hanteras och de fynd vi ev. gör. Då gör vi en rörelseanalys och ser hur din hund rör sig i olika gångarter, aktivt och passivt och känner igenom hundens leder och muskler. Och avslutar med massage, om din hund tillåter förståss.

Vi respekterar TYSTNADSPLIKTEN, och diskuterar endast eventuella problemställningar med berörd veterinär eller annan som det angår, om så krävs. Och endast med din tillåtelse.

Ingår rehabilitering eller friskvård i din hundförsäkring? Fråga ditt försäkringsbolag!

Här följer en fri översättning av en art. i Vet Focus vol.21 no2 /20111 med DVM Maira Formenton

”Physical Therapy / Fysioterapi är en vetenskap och en behandlingsmetod där flera olika tekniker som omfattar Biomekaniska, fysiska och psykologiska begrepp ingår. Hit räknas allt ifrån de mest grundläggande aspekterna om normal / och anpassad rörelse såväl som rehabilitering och smärtlindring, med focus på patientens välbefinnande.
Att rehabilitera innebär att återupprätta och återställa till tidigare hälsotillstånd/förmåga/kondition. Rehabilitering och fysioterapi går hand i hand i sin strävan att återskapa och få det skadade att fungera igen. Fysioterapins mål är att förbättra och bibehålla patientens livskvalite’. Olika mål sätts för varje individ utifrån förutsättningar, sjukdom och skada. Fysioterapi är lämpligt vid många olika tillstånd, särskilt vid ortopediska och neurologiska sjukdomar såväl som vid underhåll av muskler och leder för att bibehålla rörligheten och stärka kroppen och öka patientens/hundens livskvalite’.
Som fysioterapeut måste man också vara medveten om indikationer för, men också begränsningar och kontraindikationer för respektive teknik.
Indikationer för fysioterapi: Smärtlindring är en av de största fördelarna med fysioterapi. Smärta oavsett om den är akut eller kronisk kan orsaka immunosuppression, aptitlöshet och undernäring. ( smärta är stressrelaterat vilket påverkar möjligheten till nedbrytning av kolhydrater, proteiner och fett vilket minskar näringsupptaget ) vilket kan leda till minskad rörlighet/ovilja att röra sig vilket i sin tur leder till muskelatrofi som direkt påverkar hundens välbefinnande. En minskad inflammation förkortar återhämtningstiden och är ofta förknippad med smärtkontroll. Fysioterapi kan också medföra att man kan minska användandet av smärtlindrande och antiinflammatoriska medel som ju kan ha oönskade biverkningar på längre sikt. För många patienter patienter kan fysioterapi förebygga och minska muskelatrofi vilket kan vara ett fundamentalt mål i rehabiliteringen.

Dessutom kan fysioterapi användas för att övergripande stärka hundens välbefinnande, inklusive viktminskning, förbättrade hjärt-kärlhälsa och den totala fysiska konditionen.
T.ex. Behandling av / förebyggande av rygg och ledproblem, underlätta smärtlindring, minska inflammation, medföra ökad rörlighet och stärka musklerna. Fysioterapi används postoperativt och vid benbrott såväl som för att öka prestationen hos tävlingshundar som förebyggande och vid skadebehandling. Vid hälta och ledstelhet, och vid behandling av den äldre hunden kan fysioterapi öka livskvaliten och fördröja åldrandet genom att underlätta och minska kronisk smärta och det kan göra att hunden får lättare att följa sin ägare. Vid övervikt tillsammans med viktminskningsprogram med dieter och rörelseträning.
Massage är en mycket användbar och beprövad metod inom fysioterapin. Smärta-spänning-smärta-cykeln är en av de mest vanliga anledningarna till massage. Särskilt för ryggproblem används massage rutinmässigt. Massage minskar muskelspänning, och minskar smärta och på så vis bryts den onda smärt-cirkeln. Massage ökar också blodgenomströmningen vilket medför förbättrad syresättning av vävnaderna och hjälper på så vis till med bortforslingen av slaggprodukter ( genom förbättrad ven och lymfdränering ) och tillsammans gör det att muskeln återfår sin funktion. Förbättrad cirkulation leder också till en ökning av lokal temperatur och muskulär elasticitet vilket ökar vävnadsförnyelsen. Ofta associeras muskelproblem med spänningar och sammanväxningar som kan brytas ner med massagen. Och dessutom så stimuleras endorfinfrisättningen som ger en naturligt avslappnande effekt ”

KLINIK FÖR 4BENS REHABILITERING OCH FRISKVÅRD AB

Restalundsvägen 57, 702 16 Örebro
Det är bakom Behrn Arena
Parkering på Restalundsvägen

Tel.nr  + 46  076 776 1101
E-post: 4bensrehab@4bensrehab.se
Hitta oss på Facebook
Org.nr 556894-3160
Godkända för F-skatt
Företagsförsäkring hos Länsförsäkringar

Webbutik

Du kan betala med PayPal eller Payson i vår webbutik

payson - paypal

Webbutik Företagsinlog Försäljningsvillkor
Medlem i :

RAID – Riksföreningen för Anställda inom Djursjukvården
HUFO – Hundfysioterapeuter inom Veterinärmedicin
Sveriges Hundföretagare
logo Sveriges Hundföretagare
Vi stödjer polishundarna
logo polishundarna